U.S.でのEntrepreneurship教育

23歳という若さでこんな経験ができるなんてとてもうらやましいなぁ(もちろん彼が優秀であるとか、そういう背景はまったくしらないけど)。23歳なら失敗したって毎日真剣にごちゃごちゃやりながら生きていけばどうにかなる。

http://www.nytimes.com/2008/05/01/business/smallbusiness/01sbiz.html?_r=1&partner=rssnyt&emc=rss&oref=slogin

Nanina’s Gourmet Sauce, a pasta sauce company based in Belleville, N.J., was started, for instance, in 2005 by students taking an entrepreneurship course at Monmouth University in West Long Branch, N.J. Nanina’s products are now sold in nearly 400 supermarkets and gourmet shops in New Jersey and Manhattan, and the company’s director of operations is 23-year-old Nick Massari, a student in that class.

日本の教育で若手の教育にこんなEntrepreneurshipの育成をしている教育機関はあるのかな。